torstai 13. joulukuuta 2012

Voi (työ)elämä

Vähän niin kuin aikanaan työ häiritsi harrastustoimintaa, häiritsee työelämä nyt laihdutustoimintaa.

"Ota minut! Ota minut" Ota meidät kaikki!!!"
 

Olis työpaikan jouluaamiainen: riisipuuroa, karjalanpiirakoita ja munavoita, homejuustoja ja suklaita. Olis työpaikan pikkujoulut: perunakakkua kaiken mahdollisen kanssa, juustokakku, toisenlainen juustokakku, suklaita, leivoksia ja marmeladeja, sekä ilmaista brenkkua.

Ja kun minä en osaa sanoa ei kiitos. En vaan pysty kykenemään.


Mutta missä on pipari ja viinirypäle?!
Eikö voitaisi säätää joku laki siitä että työpaikoilla ei saa ennen viittä olla suklaata esillä, samaan tyyliin kuin tupakastakin joskus ennen muinoin? Veikkaan että joka duunipaikalla on tälläkin hetkellä aika monta ihmistä jotka joko salaa tai julkisesti skarppaavat parhaan kykynsä ja osaamisensa mukaan, ja tähän aikaan vuodesta itkevät sielussaan verta kun karkkipaperit rapisevat joka työpöydän takana ja kahviporukassa.

Tai sitten pitäisi olla karkkikoppi, heti siinä röökikopin vieressä (jos niitä jossain vielä on). Ja kameravalvonta. Aulan isolla screenillä pyörisi live stream kaikista koppiin menijöistä, ja aina kun karkkikopin ovi aukeaisi kuuluisi kaiuttimista hirveää buuausta.

Ja portsari siihen ovelle, joo! Mari-Jaana kun yrittää neljättä kertaa saman päivän aikana suklaan mussutukseen, mitataan verensokeri ja tiukkailmeinen bikeri ilmoittaa tylysti että "Rouva on nyt tainnut nauttia vähän liikaa, teille ei enää tarjoilla."

Tipetipe tiptap vaan, hähähähä.

Sitten voitaisiin tammikuussa perustaa tukiryhmiä toipuville karkkiholisteille ja suklaariippuvaisille. "Hei, olen Fätti ja olen sokeririippuvainen." "Hei Fätti." "Olen nyt ollut karkitta ja suklaatta jo seitsemän päivää, joka päivä joudun tekemään tietoisen päätöksen olla menemättä ärrälle pussin hakuun." Ja niin edelleen.

Toisin sanoen, kyllä ei tästä viikosta tule melkein mitään, vaan eipä tästä pitänyt viikossa valmista tullakaan. Mutta mikä siinä on ettei ne työkaverit liho...

ps. Tervetuloa Fätin facebook-sivulle, siellä tapahtuu vähän useammin kuin täällä blogissa. Linkki löytyy tuolta sivun oikeasta ylähköstä laidasta.

1 kommentti: