keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Työergonomiasta

Se mitä äiti-ihminen voisi tehdä heti jakauduttuaan - tai ainakin mitä sen aivan ehdottomasti pitäisi lantionpohjalihasjumpan lisäksi tehdä - on kehonhuolto.

Siitä huolimatta että vanhempainvapaan ensimmäiseen kolmeen kuukauteen on jostain käsittämättömästä syystä liitetty sana LOMA (siis tämän täytyy olla viranomaisten v*ttuilua - lomaan käsitteenä kuuluu minun horisontistani jotain ihan muuta kuin tämä erilaisten ruumiineritteiden täyttämä kotityöleiri, vaikka ehtiihän siinä imetysmaratonilla telkkariakin katsoa, en minä sillä ja päivääkään en pois vaihtaisi sydän sydän sydän ja lapsettomien veronmaksajien rahoillahan tässä jne.) voidaan minun mielestä tässä tapauksessa eli vauvahoidossa ottaa hyvin puheeksi myös työergonomia, eli se tuleeko selkä hommia hoidellessa kipeäksi vai ei.

Perhepedissä imetys käy vaivattomasti myös yöaikaan.
Tulee se.

Kun on jo valmiiksi varustettu 11 vuoden konttorirottailun jälkeen koukkuniskalla ja köyryhartioilla, voitte vaan kuvitella miten helppoa on lyyhöttää huonossa asennossa pehmeällä sohvalla vauva sylissä (=rinnalla) ja antaa olkapäiden roikkua kohti kaakkoa.

Mulla on tällä kierroksella bonuksena synnytyksessä todella pahasti kipeytynyt niska jota en ole saanut täysin kuntoon hieromalla enkä venyttelemällä. En silti valita (ainakaan tämän enempää) - jos pahin sotavamma synnytyksessä tulee niskaan niin pitäisi vissiin langeta polvilleen ja kiittää Äiti Maata helposta toimituksesta. Teen sen välittömästi kun liikkuvuus antaa periksi, nyt jos yritän polvilleni käydä niin todennäköisesti lattiaan osuu ennen polvia nenä. Miten niin lihakset jäykkänä?

Kuka hakisi varastosta sen mun pilatesrullan ja kippaisi mut sen päälle pyörimään? Minen jaksa. Haukotus.

ps. Tein maanantaina kymmenen kyykkyä. Kai sillä yhden viikon jumpat kuittaa?

1 kommentti: