sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Korresterooli

Kävin keskiviikkona kuulemassa ikätarkastusta varten otetun verikokeen luvut. Kaikki oli niin kuin pitää pientä kuprua lukuunottamatta. Kokonaiskolesteroli oli 3.9 eli oikein kauniisti sallitun rajoissa (5 on katto jos ei kekä tiedä). Sekä huono (2.0) että hyvä (1.5) olivat alle suosituksen - tai siis hyvä yli ja huono ali - mutta huonoa oli kuitenkin enemmän kuin hyvää.

Olen nyt pikaisesti käännellyt nettiä nurin, enkä löydä oikein mistään neuvoja siihen miten hyvän määrää saisi kasvatettua. Kolesterolin alentamisesta on joka nurkka tietoa väärällään mutta tähän spesifiin kysymykseen en vastausta löydä.

Eli jos on jollakulla linkittää tai kertoa jotain niksejä niin otan ilolla vastaan. Ei se terkkarikaan oikein mitään sanonut, ei tuo vissiin kuitenkaan mikään varsinainen ongelma ole. Vähemmän voita leivälle kuulemma. No daa. Vähemmän leipää voisi olla mun tapauksessa vielä parempi... Öljyjen kanssa ei kuulemma tarvi hirveästi hifistellä, kotimainen rypsi ajaa oliivin asian. Nyt sitten vain herää kysymys että mihin helkkariin mä sitä öljyä tungen? Aamupuuroon vai?

Olin tosi huojentunut että ei ollut mitään häikkää missään arvoissa, mulla on aikamoiset sukurasitteet vähän kaikkiin kansantauteihin mitä osataan Suomessa nimetä. Glukoosi oli 4.3 (min 4.2 max 6.0), 24h paastoarvo. Siis ihan oikea ei-edes-vettä-paasto eikä tuo mun paastohko-paasto.

Sain kuitenkin painonpudotus- ja paastoproggiksesta vinkattuani uusintalabrat heinäkuulle, ihan mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan on menty.

Kesää odotellessa!

6 kommenttia:

 1. Riittääköhän tuo purkin annostus.

  VastaaPoista
 2. oi oi, just kävin iltalenkillä tästä keskustelua mun fysioterapeutin kanssa. Sillä rasvalla ei ole mitään tekoa kolesteroolin kanssa! Enempi sillä leivällä ja margariinipaskalla. Sun sokeriaineenvaihdunta on sekaisin, siksi on sitä ihonalaista rasvaakin ja nyt jo kolesterolia. Seuraava pysäkki on kakkostyypin deabetes. Eli sokerit pois, valkoinen vilja pois, vähähiilarista ruokaa, tarpeeksi rasvaa. Mun pitää tehdä tästä ihan postaus ja linkittää ne lähteet. Insuliini tuotanto, ruuan sokerin ja mahd jo tärkkelyksenkin siirto lihaksiin ei toimi, rasvavarannot on täysi, insuliini puskee sitä syötyä sokeria nyt vereen. Oliko siinä triglyseroliarvot? Oliko ne matalat vai korkeat? Jos korkeat, sun huono kolesterolin pahisarvot on korkeat, jos matala on se huonon kolesterolin arvo enempi täynnä hyvää huonoa kolesterolia, sellaista höttöpahista.

  VastaaPoista
 3. Niin siis mulla EI ole kolesterolia, jos ihan kunnolla luet. 😊 Olisi kiva keikauttaa nuo hyvä ja huono toisinpäin.

  VastaaPoista
 4. ääääh, no niin luen :) mä innostuin liikaa kun just opin jotain uutta :) siis sen että sokeripokeripoks on pahis. Ei rasva. jos ne arvot sais keikautettua sokerilla eli sokerittomuudella?

  VastaaPoista