torstai 13. syyskuuta 2012

Just do it

En ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään treenaamisesta. Nokkelimmat-pokkelimmat teistä jo varmaan arvaavatkin mistä se johtuu, mutta muille selvennykseksi: ei ole ollut kirjoitettavaa, kas kun en ole treenaamassa käynyt.

Tuli töihinpaluushokki. Kolmen viikon tauon jälkeen kävin kaksissa treeneissä. Tuli flunssanperkeles, ensin Pojalle, sitten Miehelle ja lopulta Fätille. Taas olen kolmatta viikkoa tauolla ja hyperventiloin sielussani menetettyä aikaa ja lihasmassaa. Treenikaveri meni tuloksissa ohi kovaa jo kauan sitten ja alkeiskurssin aloittanut työkaveri sai heti ensi yrittämällä kumpparin kanssa leuan vedettyä.

Minä hinkutan ja junnaan paikallani, sekä painossa että treenituloksissa vaikka pään sisällä tuntuu että olen aivan eri ihminen kuin tammikuussa.

Tässäpä siis seuraava kasvun paikka. Crossfitin käyttöohjeissa sanotaan että ego pitäisi jättää salin oven ulkopuolelle, kukaan ei vaan maininnut että se tuntuu olevan se hankalin osuus. On täysin mahdotonta olla vertaamatta omia tuloksia muiden tuloksiin, vaikka työmäärä on aivan eri ja tavoitteet samaten.

Olen koko ajan hokenutkin etten halua painon pudotuksesta ja kuntoilusta tulevan mitään missiota jonka ympärillä elämäni pyörii, vaan muita elämänalueita ja arjen keskellä jaksamista tukevan sivuprojektin.

So why the long face? No koska olishan se nyt vaan niin ihanaa jos pelkkä hyvä aie palkittaisiin. Ja koska jossain takaraivossa jyskyttää koko ajan pelko siitä etten ikinä saa mitään aikaiseksi ja sittenhän sieltä jo taas ryömii esille se Epäonnistuja.

Mutta: Mitä sitten jos en etene? Treenaaminen on kuitenkin kivaa.

Olenko tulosvastuussa muille kuin itselleni? En.

Pääseekö perille vähän hitaamminkin? Aivan varmasti.

Joten mitä tehdään? Treenataan kun ehditään, ja nautitaan siitä omasta keskinkertaisesta hiihdosta.

Hengitä. Innostu. Älä pelkää.


Treeneihin raahautumista odotellessa, tekeekö kukaan teistä kotijumppaa, ja minkälaista/millaisella rekvisiitalla?

6 kommenttia:

 1. Pöh, enkä oo menny ohi! Ja sitäpaitsi, helppohan mun on tehdä aikaa treenaamiselle kun en oo vastuussa muista kuin itsestäni. :) Älä suomi ittees, jumpalle vaan sit kun ehtii ja on terve!

  VastaaPoista
 2. Omaan tahtiin, omilla voimavaroilla. Näin se vaan on. Yritä olla vertaamatta toisiin, vaan vertaa tosiaan entiseen itseesi.

  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on vaan aika pitkä prosessi tämä henkinen kasvu. :D

   Poista
 3. Pidätkö treenipäiväkirjaa tai otatko itsestäsi kehityskuvia? Löysin vasta äsken sun blogin, joten en oo kerinnyt käydä lukemassa pitemmälle. Kuulosti yllä oleva teksti niin aikaisemmalta itseltäni että pakko oli laittaa kommenttia! :) Itselläni ainakin on ihanaa vaikkakin erittäin hankalaa välillä, katsoa vanhoja kuvia ja verrata niitä uusiin. Muutosta on tullut paljon ja matka jatkuu, pienin askelin mutta eteenpäin! Tsemppiä kovasti, jään seuraamaan ja tukemaan!

  xxo,
  Janina
  http://climbofmylife.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta, tulee tarpeeseen! :D Aloin pitää päiväkirjaa vasta aika myöhään, mutta on tapahtunut ihan käsittämättömän paljon kehitystä, vaatekokoja on tippunut ja jopa muutama kilo, joskaan ei niin paljon kuin pitäisi tiputtaa...

   Ehkä merkittävintä mulle henkkoht on se miten mielettömän paljon paremmin voin nyt kuin viime vuodenvaihteessa. Huh. Olen aika tehokkaasti kameraa pakoillut mutta eiköhän sieltä joku "helmi" löytyisi jos uskaltaisi kaivella. ;)

   Poista