sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kylmät jalat (MAT3)

KYMMÄ JAAKKAT, kuten Poika tähän toteaisi (meillä uskotaan paitsi suuraakkosiin, myös tuplakonsonantteihin puheen tuottamisessa).

Lupauduin siis (pohjalta "tarttis teherä jotain") Varpu Tavin 10 viikon laihdutushaasteeseen mukaan. Niille teistä, jotka eivät edellistä edellisen kirjoituksen linkkejä jaksaneet klikkailla auki, tiedoksi että kyseessä on pätkäpaastoilu. Kahtena päivänä viikossa syödään päivän aikana vain 500 kcal, muina päivinä normaalisti oman hiihdon mukaan, kai. Tämä ajatus on lähtenyt ilmeisesti joistain ajankohtaisista kirjoituksista/tv-dokkareista jne. pinnalla olleista jutuista liikkeelle. Huomenna tulee Varpun blogiin tarkempi ohjeistus, mutta sen verran olen saanut tietoa että päivän 500 kaloria voi imaista joko yhdellä aterialla tai pitkin päivää omien mieltymysten mukaan.

Siis ihan kuin mulla olisi jotain mielitekoa syödä vain 500 kaloria päivässä. Sehän on tyyliin porkana ja kaunis ajatus ristissä ja kuppi kahvia. Voi tsiisös. Ihmiselle joka rakastaa syömistä aktina yhtä paljon kuin Fättinne, ajatus tuottaa suorastaan tuskaa. Olenhan minä lukenut että kaikki kehitys tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella mutta nyt olen kuulkaa matkalla äärettömyyteen ja sen yli.

Ja blaa blaa blaa.

Vietin eilen illalla koko totuuden tajuttuani hikisen tuokion kääntämällä kalorilaskuria ympäri yrittäessäni ynnäillä edes jotain syötävää 500 kcal edestä. Aamulla appelsiini (ÄPSSIIINI!!!!!) ja sumppi, lounaaksi 500g sekosalaattia ja keitetty kananmuna, illalla 300g wokkivihanneksia ja toinen kananmuna ja iltapalaksi kaurapuuro veteen tehtynä (200g).

Jee.

Toinen los probleemos on päivien valitseminen. Ainakaan treenipäivänä ei voi paastota, eikä varmaan mielellään sitä edeltävänäkään päivänä, sen verran rankkaa hupia on crossfit. Eli teoriassa jos kävisin treeneissä niin kuin pitäisi -maanantaina painonnosto ja lauantaina wod- voisin paastota joko ti, ke tai to. Kaksi peräkkäistä päivää on näin näppituntumalla yhtä kuin tragikomedia "kuinka hukata aviomies alle viikossa". Eli ti ja to. Torstai ei ehkä ole kovin paha nakki koska mulla on perinteisesti silloin iltavuoro, eli en ole kotona jääkaapin ääressä kiristelemässä hampaita. Mutta eiköhän tuossa riitä haastetta ihan ilmankin.

Haaste alkaa huomenna ja kestää 10 viikkoa. Tekisi mieli ottaa heti huomiselle paastopäivä, mutta aamulla on labrat (ikätarkastus duunissa, ei mitään dramaattista) ja olen jo niitä varten 12 tuntia syömättä. Siihen jos vielä päälle vedetään paasto, voi olla että illalla olisi vähän turhan heikko happi.

Joten ti. Apua.

Toisaalta, ei ehkä ole kauhean kaukaa haettu sekään että tämä saattaakin sopia mulle tosi hyvin: mähän olen just sitä tyyppiä joka jaksaa tsempata ehkä 30% ajasta ja tuo pätkäpaastohan on just sitä, ehkä vähän äärimmilleen vietynä.

Kauhee nälkä tulee silti kun vaan miettiikin koko juttua. Pitäisköhän syödä vähän varastoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti