torstai 14. kesäkuuta 2012

Oma hiihto

"Vedä oma hiihto" on erinomainen ohje oikeastaan kaikkien elämänalojen hoitamiseen. Itse törmäsin tähän Vuoden mutsia lukiessa, mutta se on tosiaan sellaisenaan sovellettavissa oikeastaan mihin tahansa uuteen asiaan, jonka edessä on.

Itse ratkon tällä hetkellä kuumeisesti muun muassa pienen pyllyn ja kapean uuman yhtälöä. Sivuosaa näyttelevät ikuisuuskysymykset "mikä musta tulee isona" ja hieman yleismaailmallisempi "onko sittenkään hyvä näin". Mitkään pakettiratkaisut painonpudotuksessa eivät tähän saakka ole tuntuneet kotoisilta joten ajattelin sorvata oman mallini itseni kohdalla toimivista keinoista ja katsoa mihin asti sillä päästään.

Tutkin tuossa (= googletin) projektinhallinnan työvaiheita ja huomasin hypänneeni suoraan projektin asettamisesta sen toteutukseen ilman projektisuunnitelmaa, ja itse asiassa tavoitteiden asettaminenkin jäi vähän puolitiehen. Onpa kumma jos on vähän orpo olo nyt kun Tappodieetin ensimmäinen (ja tod.näk. myös viimeinen) rykäisy on ohi. Joten, aloitetaan alusta.

Projekti (insert joku vetävä nimi, miten olisi Soinnun perseen puolitus)


Tavoitteet:
Painonpudotus: Jos olen nyt päässyt kokoluokasta WTF!? osastolle OMG!!!, voisi tavoite ensi vuodelle olla LOL. Kiloina siis tavoitepaino 1.1.2013 enintään (eli siis saa olla vähemmänkin kiloja) 79,9 kg eli pudotettavaa on yhteensä 10,2 kg, joista jäljellä 11.6. 8,2 kg. Se tekee hippasen alle 300g per viikko jaettuna koko jäljellä olevalle vuodelle. Ei mikään mahdoton ajatus.

Vaatekoon pieneneminen: Kaksi numeroa alaspäin, eli alaosa 46 -> 42, yläosa 44 -> 40. Työmaata riittää, joskin jotkut 44 koon hameet menevät jo, huraa.

CrossFit: 1 leuka kuminauhalla (raakana on vasta pilke silmäkulmassa). 60 cm boxihyppy. Maastaveto omalla painolla (varmasti motivoi painonpudotuksessa). Päälläseisonta. 1,6 km juoksu.

Keinot:
Painonpudotus: Hyvä (as in hyvänmakuinen) ja terveellinen ruokavalio, jota jaksaa pitää yllä vaikka lapsi ei olisi edellisenä yönä nukkunutkaan. Se tullee olemaan jonkinlainen yhdistelmä Zonea, GFG:tä ja maalaisjärkeä (HAH, sillähän ollaan ennenkin päästy pitkälle, joopa joo). Menun konkretisointi vaatii vielä runsaasti ajatustyötä ja lisää lukemista - edelleen haaveilen koko perheen yhteisistä ruoista, joita vain eri höysteillä sävytetään eri yksilöille sopiviksi, tosin tämäkin saattaa jäädä pilkkeeksi silmäkulmaan, kunhan nyt saisin perheen ukot samoille sapuskoille suurimpana osana päivistä. Säännölliset ruoka-ajat ja etukäteen tehdyt ruoat ovat ainakin avainasemassa, jotta Fätti ei heti hairahdu leipälaatikolle.

Vaatekoon pienentyminen: ks. yllä ja alla.

CrossFit: Säännöllinen treenaaminen samoina päivinä, ei treenien valikoimista. Olen milloin milläkin verukkeella skipannut kaikki treenit joissa on juoksua (koska juokseminen jos mikä on kamalaa ja hirveää ja inhottavaa touhua yäk yäk yäk), mutta s'on loppu ny! Täytyy myös pitää perhepoliittinen neuvottelu aiheesta "Moneenko vauvavapaaseen vanhempi on oikeutettu", eli josko lisäisin yhden CF-treenipäivän viikkoon. Tosin elokuun lopussa alkava päiväkoti-työ-rumba syö resursseja muulta kodin ulkopuolella tapahtuvalta elämältä. Siksi toinen vaihtoehto -joka olisi houkuttelevampi jouston puolesta- olisi lisätä viikko-ohjelmaan muuta liikuntaa kotitreeninä, esim. kahvakuula tai lenkkeily. Tai jos hankkisi zumba-dvd:n (huumorivitsi). Saa ehdotella!
 
Projektin seuranta:
Punnitus kahden viikon välein maanantaisin, vaatekokoa etsitään sijoittamalla shoppailua terapiamielessä sopiviin väleihin. Tosin tällä hetkellä shoppailu on vaatekoon puolesta sen verran traumaattista toimintaa että terapiaa tarvitaan pikemmin sen takia.

Miltä näyttää? Yritän saada ruokailun pelisäännöt viikonloppuna viimeistään kasaan. Siihen saakka pärjään säännöllisillä ruoka-ajoilla, lihalla ja kasviksilla ja terveellä järjellä (toivottavasti ei hirveästi tule takapakkia).

4 kommenttia:

 1. Löysin vasta blogisi, tykkään kovasti kirjoitustyylistäsi ja jään taatusti seuramaan edistystä :)

  VastaaPoista
 2. Kas, bloginoviisi nyt vasta hoksasi että on tullut kommentti! Kiitos paljon ja tervetuloa kanavalle. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä laihdutukseen! Mukava blogi, jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, yritän tsemppautua huomisten syndebileiden jälkeen taas paremmin. :)

   Poista