lauantai 9. kesäkuuta 2012

Syökää kanaa

Maitorahkan lisäksi ensi kierroksen ruokalistalta puuttuu myös broileri. Voi hyvänen aika että olen täynnä broilerin rintafilettä, yh. Laiskan Kiireisen kotiäidin pääasiallisille proteiininlähteille riittää yhden käden sormet ja vähän jää vielä ylikin: broisku, tonnikala, patukat ja raejuusto. Jos olisin fiksu ja filmaattinen käyttäisin ensi viikon ti-to lepopäivät tulevan kahden viikon rypistyksen ruokalistan suunnitteluun. Onneksi Poika on siirtynyt Miehen kanssa samoille eväille, ei tarvitse tehdä kaikille kolmelle eri ruokia. (muoks. Mietin itse asiassa vieläkin että alkaisinko sittenkin suoraan kehittelemään pitkäkestoisempaa syömisratkaisua ja jättäisin koko kahden viikon ryttäyksen väliin...)

Kaikkein upeintahan olisi jos voisin tehdä peruskotimättöä, joka vaikka sitten erilaisin höystein kävisi koko poppoolle - mielellään useana päivänä peräkkäin ettei tarvitse joka päivä kokkailla. Täytyy laittaa google (ja Pirkan reseptihaku) laulamaan, ehdotuksia otetaan myös mielellään vastaan seuraavin reunaehdoin:

Minä en syö perunaa, pastaa, riisiä enkä leipää.
Mies ei syö juustoa, sieniä eikä lohta.
Pojalle ei käy: lanttu, nauris, punajuuri, pinaatti, kiinankaali ja nokkonen; raparperi, sienet, idut, pähkinät; hunaja; maksa ja makkara.

Lipsuu lipsuu 


Olipas hyvää grilliperunaa ja taisinpa imaista myös Pojalta tähteeksi jääneet puurot maapähkinävoin kanssa nassuun iltapalaksi. Mitä opimme tästä? Übertiukat dieetit ovat typeriä koska niillä on täysin mahdotonta pysyä. (Saa olla myös eri mieltä.) Nyt ankara kahden päivän loppukiri päälle, tiistaina nähdään oliko tästä miten paljon iloa.

ps. Ratkaisin maitorahkavituusin jättämällä sen pois ohjelmasta; syön aamulla joko iltapalan raejuuston ja marjat tai jätän aamupalan kokonaan väliin. Iltapalaksi syön sen päivällisen jälkkäriksi tarkoitettu hedelmän.

pps.
Tässä muuten maailman parhaimman makuinen proteiinipatukka!

Luvallinen namnam.

4 kommenttia:

 1. Vokkiruokaa! Pilkkomisessa on työtä, mutta valmistaminen on nopeaa. Riittävän iso paistinpannu tarvitaan. Lihaa riittää yllättävän pieni määrä.

  Ruokaisia salaatteja ei ehkä viitsi pikkulapselle ehdottaa? Entäs keitot, mies ja lapsi voisivat ottaa lisäksi leipää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivasti Laiska äiti tietenkin ostaa valmiiksi pilkotut wokkikasvikset suoraan pakastealtaasta, mutta ideahan on erinomainen. Kiitoksia! Jos haluaisi gourmet-urheilla voisi tehdä sitä burmalaista possuwokkia, se oli kyllä tajuttoman hyvää.

   Poista
 2. 10% paistijauheliha on ihan sallittua :)

  VastaaPoista